“Учим с Тони и говорим с Цвети” отбелязват 21 март – Международен ден на хората със Синдром на Даун

Рони

Ники

Това са нашите слънчеви герои – РОНИ, НИКИ и ЛЕО ❤️

С тях и семействата им изминаваме дълъг път и сме щастливи, че излизаме отново извън рамката на стандартната терапия!???? 21 март е страхотен повод да отбележим тяхната значимост, уникалност и безкрайна обич! ❤️

Лео

➡️Тук може да видите първите години на Лео и неговото прекрасно подкрепящо семейство ❤️https://youtu.be/3GyaLF0HOek

Забелязваме, че все повече детски заведения и училища отбелязват подобаващо този ден и правят стъпки да бъдат по-приемащи и подкрепящи децата със синдром на Даун ????????

“21 март е Международният ден на хората със Синдром на Даун. Този ден е за подкрепа от страна на всички нас – родители, приятели, учители, специалисти по целия свят, които се стремят да променят нагласата към хората, родени с тази генетична аномалия.

Денят – 21-о число на третия месец не е избран случайно, а за да покаже, че синдромът на Даун е свързан с тризомия (три копия) на 21-вата хромозомна двойка.

Всяка година в България се раждат около 100 деца със Синдром на Даун (по данни на Сдружението на родители на деца със Синдром на Даун). Много често родителите на тези деца са “съветвани” от лекарите да се откажат от тях, защото няма надежда за развитието им в България. Това е една тежка присъда, от която родителите дълго време не могат да се отърсят и да продължат напред.” (източник https://bnr.bg/varna/post/101440204 )

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *